Magneto-transport properties of Si1–xGex whiskers - Druzhinin, Anatoly; Ostrovskii, Igor; Khoverko, Yuriy; Liakh-Kaguy, Natalia (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Досліджено польові та температурні залежності магнітоопору ниткоподібних кристалів Si1–xGex (x = 0,05) за низьких температур у діапазоні магнітних полів 0–14 Тл із використанням магніту Біттера. Досліджєні кристали діаметром 5–15 мкм вирощені методом хімічного осадження з парової фази з концентрацією легування близькою до переходу метал–діелектрик (Nc ≈ 7.8∙1018 cm–3). У всьому діапазоні магнітних полів у ниткоподібних кристалах Si1–xGex виявлено ефект лінійного магнітоопору за рахунок поверхневого когерентного розсіювання носіїв заряду, зумовленого провідністю у структурі ядро–оболонка.