Phase V–T diagrams of fluorinated ethanes - Konstantinov, V. A.; Karachevtseva, A. V.; Revyakin, V. P.; Sagan, V. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Побудовано фазові V–T діаграми фреонів етанового ряду R152a (CH3-CHF2), R134a (CF3-CH2F) та гексафторетану (C2F6) на підставі як літературних, так і власних експериментальних даних. Визначено стрибки молярного об’єму при плавленні та границі існування динамічно орієнтаційно-розупорядкованих фаз. Фазові V–T діаграми фторованих етанів виявилися однотипними, крім етану, що має три фази поблизу температури плавлення.