Hydrogen targetry in laser-plasma physics - Chagovets , Timofej (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Розробка різних типів кріогенних цільових систем відкриває нові можливості для експериментів із взаємодії лазера з речовиною. Розглянуто існуючі тверді водневі цільові системи, які використовуються з високопотужними лазерними системами для різних експериментів, включаючи лазерне прискорення протонів. Обговорено деталі техніки формування цілі, а також деякі найскладніші питання виготовлення мішені при низькій температурі та впливу лазера з високою частотою повторення.