Hybridization of CaFe1–xCox AsF (x = 0, 0.06, 0.11, 0.144) studied by x-ray absorption spectroscopy and ultraviolet photoemission spectroscopy - Zhao, H. H.; Shen, J. D.; Pan, Y. Q.; Shi, Z. X.; Miao, L.; Li, Q. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Вихідна сполука CaFeAsF зазнає структурного фазового переходу від тетрагональної структури до ромбічної при T 121 К без надпровідності. Надпровідність виникає, коли центри Fe частково заміщаються Co з рівнем легування вище 0.06, та температура переходу в надпровідниковий стан досягає 22 К у CaFe0,89Co0,11AsF. Електронні структури зразків CaFe1–xCoxAsF (x = 0, 0.06, 0.11, 0.144) досліджували методом рентгенівської абсорбційної спектроскопії. При легуванні Co спектри рентгенівської абсорбційної спектроскопії Fe L3 зміщуються до нижчої енергії фотонів. У поєднанні з досліджен ням спектрів валентної зони показано, що сила гібридизації між Fe 3d та As 4p зростає разом зі збільшенням температури надпровідного переходу після легування Co. Результати показують, що посилення гібридизації між Fe 3d та As 4p відіграє важливу роль в еволюції надпровідності в надпровідниках на основі Fe.