Influence of anharmonic current-phase relation on the time resolution of Josephson balanced comparator - Askerzade, I. N.; Ulku, I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Проведено аналіз часової роздільної здатності збалансованого компаратора на джозефсонівських контактах (JJ), що мають ангармонічне співвідношення струм–фаза (CPR). Отримано вираз для роздільної здатності у випадку стробового імпульсу, який лінійно зростає та проходить скрізь контакт. Показано, що часова роздільна здатність збалансованих компараторів покращується завдяки ренормалізації критичного струму JJ з ангармонічним CPR.