Degradation of the electric transport characteristics of the FeSe superconductor after a long-term storage - Khadzhay, G. Ya.; Kislitsa, M. V.; Vovk, R. V.; Solovjov, A. L.; Nazarova, E.; Buchkov, K.; Vovk, S. R.; Feher, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Досліджено температурну залежність електричного опору залізовмісного надпровідника номінального складу FeSe0,94 в інтервалі 4,2–300 К після тривалого зберігання протягом 7 років. Цю залежність порівнювали з аналогічною залежністю свіжо виготовленого зразка. Після тривалої витримки надпровідність зберігалася, але температура надпровідного переходу значно знизилася, а структурний фазовий перехід, характерний для свіжоприготованого зразка, відсутній. Температурні залежності електричного опору як для свіжоприготованого зразка, так і після тривалого зберігання зумовлені розсіюванням електронів на фононах і дефектах та можуть бути описані в термінах моделі Блоха–Грюнайзена–Вілсона.