Electrical breakdown of a dielectric for the formation of a superconducting nanocontact - Bondarenko, S. I.; Krevsun, A. V.; Koverya, V. P.; Sivakov, A. G.; Galushkov, R. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Електричний пробій наношару діелектрика між плівковими електродами з ніобію та сплаву з 50% індію та 50% олова формує між електродами місток з цього сплаву. Опір містка залежить від струму пробою. Довжина містка дорівнює товщині діелектрика (30 нм), а його діаметр 25 нм. Розрахункова довжина когерентності металу при температурі 2 К є близькою до довжини містка. Розрахунковий критичний струм містка з опором 1 Ом при температурі 0 К становить 1 мА. Зроблено висновок про те, що такий місток повинен мати властивості контакту Джозефсона при температурі меншій, ніж критична температура сплаву (6,5 К).