Rate-equation approach for multi-level quantum systems - Liul, M. P.; Shevchenko, S. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Сильне збудження квантових систем відкриває можливості як для контролю, так і для опису їхнього стану. Теоретичне вивчення властивостей таких систем проведено з використанням формалізму рівнянь балансу. Перевагою такого підходу є його відносна простота. Використано формалізм для опису дворівневої системи з подальшим його розширенням на випадок багаторівневої системи. Отримані теоретичні результати добре узгоджуються з експериментами. Представлений підхід також може розглядатися як ще один додатковий спосіб дослідження властивостей квантових систем і фізичних процесів, що лежать в їх основі, таких як, наприклад, переходи та інтерференція Ландау–Зінера–Штюкельберга–Майорани.