Role of various scattering mechanisms on the resistivity of Pr-doped high-Tc cuprate superconductor YBa2 Cu3 O7–δ - Parmar, Akanksha; Dimri, A.K.; Bera, M.K. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Теоретично досліджено питомий електричний опір монокристалічного високотемпературного надпровідного купрату YBa2Cu3O7–δ, сильно легованого Pr. Запропоновано підхід, який поширює поняття часу релаксації від ширини частотної (енергетичної) лінії для процесів багатократного розсіяння, використовуючи динаміку електронного кванту за допомогою двочасової електронної функції Гріна. Проведено ретельний аналіз впливу розсіяння на атомах легуючих домішок, а також магнонного розсіяння на температурні та приведені частотні залежності питомого електричного опору в інтервалі температур 20–300 К. Досягнуто прийнятного рівня узгодження теорії та експерименту.