The relationship between orbital hybridization and superconductivity of Sm-doped YBa2 Cu3O7–δ studied by X-ray spectroscopy - Zhao, H.H.; Shen, J.D.; Wang, G.Y.; Jia, X.Y.; Mi, W.; Liu, C.; Wang, J.O.; Xu, Q.Y.; Li, Q. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Виготовлено Sm-леговані зразки YBa2Cu3O7–δ за допомогою звичайного методу твердофазної реакції на повітрі. Дослідження рентгенівської фотоемісійної спектроскопії та рентгенівської поглинальної спектроскопії вказують на те, що додаткові електрони заповнюють дірки в площинах CuО2 таким чином, що концентрація дірок зменшується при заміщенні Sm. Рентгенівська поглинальна спектроскопія Cu L-краю та O K-краю демонструє, що міцність гібридизації між Cu 3d та O 2p зменшується зі збільшенням вмісту Sm, але міцність гібридизації між Y 4d, Ba 5d, Sm 4f та O 2p збільшується зі збільшенням вмісту Sm, тоді як надпровідність Sm-допованих зразків YBa2Cu3O7–δ пригнічується, тобто температура надпровідного переходу зразків знижується. Таким чином, експериментальні результати свідчать про тісний зв’язок між надпровідністю та орбітальною гібридизацією.