Identical and nonidentical superlattice on the surface of nanotubes: specific heat and magnetization - Babanlı, A.M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Досліджено термодинамічні та магнітні властивості електронів у надґратках на поверхні нанотрубки в поздовжньому магнітному полі. Показано, що питома теплоємність невиродженого електронного газу в надґратці на поверхні нанотрубки осцилює зі зміною магнітного потоку. Зі збільшенням ефективної маси, намагніченості в ідентичних та неідентичних надґратках на поверхні нанотрубки є близькими одна до одної. Залежність намагніченості від магнітного поля має пилкоподібну форму. Для ґратки нанотрубок з двома різними радіусами знайдено точки компенсації, в яких намагніченість зникає при фіксованих значеннях напруженості магнітного поля.