Lanthanide doping and external parameters in RBa2Cu3O7–δ superconductors: A brief review - Goulatis, Ioannis; Chroneos, Alexander (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Відкриття надпровідності було великим досягненням фізики твердого тіла. У цьому огляді коротко обговорено появу RBa2Cu3O7–δ (R — лантаноїди). У першій частині розглянуто вплив легування лантаноїдами та складність празеодимової аномалії. У другій частині обговорено вплив зовнішніх параметрів, таких як тиск і електронне опромінення, на критичні надпровідні параметри. Цей короткий огляд завершується майбутніми перспективами в цій галузі з огляду на останні досягнення.