Investigation of the effect of silicon carbide nanoadditives on the structure and properties of microfine corundum during electroconsolidation - Nerubatskyi, V. P.; Vovk, R. V.; Gzik-Szumiata, M.; Gevorkyan, E. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджено вплив нанодисперсних порошків на мікроструктуру та властивості корунду. Розглянуто мікроструктури композитів за різних режимів електроконсолідації. Визначено фазовий склад та деякі механічні властивості отриманих методом електроспікання композиційних матеріалів. Надано порівняльну оцінку властивостей і сформульовано рекомендації щодо подальшого поліпшення фізико-механічних властивостей композитів Al2O3–SіC, де як добавки використовуються нанопорошки карбіду кремнію.