Plethora of many body ground states in magic angle twisted bilayer graphene - Yang, S.Y.; Díez-Carlón, A.; Díez-Mérida, J.; Jaoui, A.; Das, I.; Di Battista, G.; Luque-Merino, R.; Mech, R.; Efetov, Dmitri K. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Відкриття двошарового графену, скрученого під магічним кутом (MATBG), у якому два листи моношарового графену точно складені один на одного під певним кутом, відкрило різноманітність нових можливостей у галузі топології, надпровідності, дивних металів та інших сильно корельованих ефектів. Огляд зосереджено на різних формах квантових фаз у MATBG, виявлених за допомогою вимірювань квантового транспорту. Мета полягає в тому, щоб підкреслити унікальність і сучасне розуміння різних фаз, особливо роль електронної взаємодії в них, а також позначити відкриті питання, що стосуються фазової діаграми.