Low-temperature studies of the absorption spectra of Alq3 thin film - Turko, B.; Rudko, M.; Hryzak, L.; Vasil’yev, V.; Klym, H.; Karbovnyk, I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Вперше вивчено температурну еволюцію спектрів поглинання тонких плівок Alq3, отриманих методом термічного осадження у вакуумі на підкладку з кварцу. Температурний діапазон досліджень становив 16–320 К. Визначено оптичні ширини заборонених зон з прямих дозволених переходів у цій температурній області. Для встановлення ширин зон використано графіки Тауца, для яких екстраполяція лінійної області до вісі абсцис дає енергію оптичної забороненої зони.