Point-contact Andreev reflection measurements on ZrRuAs single crystals - Wang, He; Li, Yuan; Ji, Haoran; Luo, Jiawei; Yan, Dayu; Shi, Youguo; Wang, Jian (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Монокристал ZrRuAs із гексагональною кристалічною структурою, який є різновидом нецентросиметричного надпровідника з відносно високою температурою переходу, за прогнозами є кандидатом у топологічні надпровідники. Щоб дослідити екзотичні властивості ZrRuAs, необхідно виміряти надпровідну щілину ZrRuAs. Для дослідження надпровідності монокристалів ZrRuAs використано спектроскопію точково-контактного відбиття Андреєва (PCAR). Подвійні піки провідності в спектрах PCAR спостерігаються вздовж різних напрямків кристала. Надпровідну щілину можна кількісно проаналізувати за допомогою модифікованої моделі Блондера– Тінхама–Клапвейка, що ґрунтується на s-хвильовій надпровідності. Температурна залежність виділеної надпровідної щілини відповідає теорії Бардіна–Купера–Шріффера. Отримані результати свідчать про ізотропну s-хвильову надпровідність у ZrRuAs.