Analytical description of phonon heat flow with diffusive boundary scattering - Amrit, J.; Medintseva, T.; Nemchenko, Ye.; Nemchenko, K.; Spotar, M.; Rogova, S.; Vikhtinskaya, T. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Представлено аналітичний розв’язок задачі теплового потоку внаслідок балістичного руху фононів, які дифузно відбиваються від бічних стінок двовимірного діелектричного матеріалу. Отримано явний аналітичний вираз для профілю температури в наближенні лінійної залежності, а також явні рівняння для теплового потоку та коефіцієнтів теплопровідності зразка з довільними співвідношеннями між шириною W та довжиною L. Аналітичні вирази дуже добре узгоджуються з чисельними розв’язками інтегральних рівнянь, які описують ці величини та були отримані в нашому попередньому дослідженні [J. Appl. Phys. 129, 085105 (2021)]. Отримані аналітичні співвідношення можуть бути використані для подальших досліджень у разі змішаного дзеркального та дифузного відбиття, а також при дослідженні фононних систем конкретних матеріалів