Superconductivity of rare-earth borides Dy1–xErxRh3.8Ru0.2B4 (x = 0, 0.2, 0.4) and Dy0.6Y0.4Rh3.85Ru0.15B4 - Terekhov, A. V.; Yarovyi, V.M.; Zolochevskii, I.V.; Ishchenko, L.O.; Khrystenko, E.V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджено вплив на надпровідність часткової заміни магнітного рідкісно-земельного елементу Dy на Er в боридах родію Dy1–xErxRh3,8Ru0,2B4 з x = 0, 0,2, 0,4. Показано, що в Dy1–xErxRh3,8Ru0,2B4 зі зростанням вмісту Er температура надпровідного переходу достатньо суттєво зростає з 3,7 К для x = 0 та до 6 К для x = 0,4. Встановлено, що заміна магнітного Er3+ на немагнітний Y3+ в ізоструктурних сполуках Dy0,6Er0,4Rh3,8Ru0,2B4 (Tc ≈ 6 K) та Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4 (Tc ≈  7 K) не призводить до суттєвої зміни температури надпровідного переходу. Пригнічення надпровідного стану магнетиз мом рідкоземельних елементів не спостерігається аж до найнижчої доступної в експерименті температури — 1.5 К.