Quantum-chemical investigation of the superoxide radical scavenging by graphene oxide surface - Demianenko , Eugeniy; Sencha-Hlevatska , Kateryna; Sementsov, Yurii; Kartel, Mykola (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Представлено результати квантово-хімічних розрахунків методами B3LYP/6-31G(d,p) та MP2/6-31G(d,p) взаємодії супероксид аніон-радикала з графеноподібною площиною, що містить різні функціональні групи на своїй поверхні. Встановлено, що така взаємодія відбувається шляхом фізичної адсорбції радикала на поверхні, причому цей процес значно посилюється за наявності кетонних груп на периферії кластера. Отримані дані дозволяють розробити високоефективні антиоксиданти на основі графену та оксиду графену.