Low-temperature polymorphic transition in highly compressed uranium dioxide - Yakub, E. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Метод групового розкладання Майера поширюється на низькотемпературні тверді тіла, в яких не можна ігнорувати квантові ефекти, і застосовується для прогнозування положення лінії поліморфного переходу між кубічною фазою Fm3m і орторомбічної фазою Pnma в сильно стиснутому іонному кристалі діоксиду урану. Оцінено температурні залежності тиску переходу та об’єму, а результати порівняно з наявними експериментальними даними та прогнозами ab initio.