Трансформація структури поліімідної плівки при деформації: вплив товщини - Гейдаров, В. Г.; Брауде, І. С.; Лотоцька, В. А.; Погрібна , Ю. М. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджено вплив товщини аморфних полімеризованих плівок полі-4,4’-дифініленоксидпіромелітіміду на структуру після деформації розтягуванням при 293 та 77 К. За результатами перерозподілу інтенсив-ності дифракційних піків зроблено висновок про еволюцію макромолекулярної структури. Встановлено, що структура плівок товщиною 75 мкм є однорідною і не зазнає кардинальних змін після деформації. Деформація полімерних плівок товщиною 125 мкм призводить до появи у зразку областей з далеким порядком.