Modulated distribution of vacancies within the post-irradiated bcc metals - Oliinyk , O. V.; Tatarenko , V. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Проаналізовано критерій утворення за спинодальним механізмом модульованої структури у просторовому розподілі взаємодійних вакансій (як сильних концентраторів механічних напружень) у металах після опромінення. Для опромінених ванадію та вольфраму з об’ємноцентрованою кубічною структурою температурні залежності просторових періодів такої структури вакансійної підсистеми запропоновано з урахуванням сумарної енергії змішання, що складається з енергій (когезійної за природою на близьких відстанях) та деформаційної (пружньої за характером на далеких відстанях) взаємодій між вакансіями.