Reduction of g2(0) value in heralded spontaneous parametric down-conversion sources using photon number resolving detectors - Bruscino, C.; Ejrnaes, M.; Ercolano, P.; Salvoni, D.; Zhang, C.; Li, H.; You, L.; Parlato, L.; Pepe, G. P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Однофотонні джерела (SPS) відіграють ключову роль у таких сферах, як квантовий зв’язок і квантова криптографія, генеруючи інформацію безпечним чином. Однак реалізація ідеального випромінювання поодиноких фотонів з високою ефективністю все ще є теоретичною моделлю. Це призводить до появи багатофотонних компонент у SPS, що потенційно може поставити під загрозу безпеку. Це дослідження зосереджено на підвищенні чистоти класу джерел шляхом вивчення розподілу кількості фотонів і методів пом’якшення впливу багатофотонних компонент. Ми пропонуємо використовувати детектори з роздільною здатністю фотонів (PNRD) як техніку для виключення багатофотонних внесків, зокрема в таких джерелах, як джерела спонтанного параметричного розсіювання, де випромінювані фотони можуть бути представлені як двомодові стиснуті вакуумні стани. Аналізуючи функцію кроскореляції другого порядку, g2(0), та використовуючи або PNRD, або однофотонні детектори, ми можемо кількісно отримати зменшення багатофотонних внесків.