Design of deeply cooled ultra-low dissipation amplifier and measuring cell for quantum measurements with a microwave single-photon counter - Turutanov, O. G.; Korolev, A. M.; Shnyrkov, V. I.; Shapovalov, A. P.; Baránek, M.; Kern, S.; Lyakhno, V. Yu.; Neilinger, P.; Grajcar , M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Обговорюються вимоги та деталі проєктування вимірювальної комірки та підсилювача з глибоким охолодженням із низьким зворотним впливом для квантових вимірювань при 10 мК. Це обладнання є частиною мікрохвильового однофотонного лічильника на основі надпровідного потокового кубіта. Транзистори з високою рухливістю електронів (HEMT) у підсилювачі працюють у ненасиченому мікрострумовому режимі та розсіюють на один транзистор лише 1 мкВт потужності від джерела живлення. Симульоване посилення підсилювача становить 15 дБ на частоті 450 МГц із джерелом сигналу високого опору (≈ 5 кОм) та стандартним 50-омним виходом