Low-temperature magnetic field behavior of elastic modules in UTe2 - Zvyagin, A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Запропоновано теорію низькотемпературної поведінки швидкостей звуку (та пов’язаних пружних модулів) у зовнішньому магнітному полію. Теорія заснована на дуальній моделі. Модель бере до уваги 5f 2 електрони іонів U: зонні електрони (частина яких формує пари, відповідальні за надпровідність) та локалізовані. Теорія пояснює метамагнітоподібні стрибки у магнітному полі, що спостерігалися при низьких температурах в UTe2.