Strong zero modes and edge states in the interacting fermion chain without pairing - Zvyagin, A. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Представлено оператор міцної нульової моди для одновимірної cистеми ферміонів з взаємодією без спарювання. Зроблено припущення, що сильна нульова мода пов’язана з власним станом майоранівського краю, який існує (за допомогою точного анзац-дослідження Бете) в цій системі. Результати є стійкими відносно безладдя знаків амплітуд перескоку (та якщо амплітуди спарювання ненульові, подібні результати існують для рівних безладь знаків амплітуд перескоку та спарювання).