Superconductivity in TiZrNb and TiZrNbHf bulk equimolar alloys - Košuth, Filip; Cedervall, Johan; Ek, Gustav; Gabáni, Slavomír; Pristáš, Gabriel; Orendáč, Matúš; Bačkai, Július; Onufriienko, Oleksandr; Szabó, Pavol; Flachbart, Karol (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Отримано та досліджено надпровідні еквімолярні середньоентропійні сплави TiZrNb та TiZrNbHf. Їхні основні надпровідні параметри, такі як значення критичної температури Tc, верхнього критичного магнітного поля Bc2 та надпровідної енергетичної щілини Δ, досліджено з використанням вимірювань магнітної сприйнятливості та точково-контактної спектроскопії андреєвського відбиття (PCAR). Хоча досліджувані зразки мають різні критичні температури, а саме Tc 8.2 K для TiZrNb та Tc 6.3 K для TiZrNbHf, їхнє критичне магнітне поле при нульовій температурі має однакове значення Bc2(0) = 12 T, починаючи з межі Клогстона. Спостережено наявність деградованих фаз на поверхні всіх досліджуваних зразків за допомогою PCAR вимірювань. Проте вдалося показати, що об’ємна фаза в обох системах має слабкозв’язану BCS надпровідність із 2Δ(0)/kBTc 3.5.