Contact and bulk rectification effects in ferromagnetic resonance experiments - Babu, Md. Majibul Haque; Tsoi, Maxim (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Представлено експериментальне дослідження ефекту спінового випрямлення, який спричинений феромагнітним резонансом у дроті NiFe. Систему з чотирьох незалежних немагнітних контактних зондів використано для подачі до дроту радіочастотного та постійного струмів та вимірювання постійної напруги в різних місцях дроту. Радіочастотний струм вводить намагніченість феромагнетика в резонанс і виробляє постійну фотонапругу, яка є результатом випрямлення радіочастотного струму в феромагнетику з осцилюючою намагніченістю. Наша система з 4-х зондів дозволила виявити фотонапругу та відокремити внески феромагнітних/неферомагнітних контактів від масивного феромагнетика. Виявлено, що контактна фотонапруга зростає приблизно лінійно зі зміщенням постійного струму, який прикладений до дроту. На противагу цьому, внесок об’єму виявився майже незалежним від зсуву постійного струму. Шляхом налаштування властивостей окремих контактних зондів ми змогли змінити величину контактної фотоелектричної напруги і навіть змінити її знак. Наші результати підкреслюють різні внески у фотонапругу та важливість властивостей/нелінійностей контакту для ефектів випрямлення у спінтронних пристроях.