Size distribution of helium droplets in the condensation regime of a pulsed beam - Iguchi, A.; Hirota, A.; Menk, S.; Yamaguchi, T.; Tanuma, H.; Harries, J. R.; Kuma, S.; Azuma, T. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Визначено розподіл за розмірами крапель гелію, які отримані в імпульсному пучку в режимі конденсації з газової фази. Після електронно-ударної іонізації визначено відношення маси до заряду позитивно заряджених крапель шляхом вимірювання їхніх кінетичних енергій і швидкостей за допомогою електростатичного циліндричного дефлектора. У діапазоні різних умов джерела спостережено бімодальний розподіл швидкостей і логнормальний розподіл розмірів. Наші результати подібні до результатів, отриманих для неперервних пучків, але середні розміри більші приблизно в 100 разів. Представлений тут логнормальний розподіл розмірів сильно відрізняється від експоненціального розподілу, про який нещодавно повідомлялося для імпульсного пучка, отриманого з використанням іншої конструкції сопла.