High-resolution electronic spectroscopy of buffer-gas-cooled metal-phthalocyanines - Miyamoto, Yuki; Baba, Masaaki; Enomoto, Katsunari; Hiramoto, Ayami; Iwakuni, Kana; Kuma, Susumu (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Наведено спектри поглинання з високою роздільною здатністю переходу S1← S0 000 фталоціанінів магнію, цинку та хлоралюмінію, які охолоджені буферним газом гелію. Низька температура, що досягнута шляхом охолодження буферним газом, дозволила частково розкрити обертальну структуру в кожному спектрі. Ці структури порівняно з раніше спостережуваним спектром високої роздільної здатності вільної основи фталоціаніну. Попри подібні молекулярні структури цих молекул, спектральні характеристики обертальних станів змінюються залежно від окремих молекулярних структур.