The magnetization in the lattice of quantum rings with Rashba spin-orbit interaction - Babanlı , A. M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Досліджено магнітні властивості ґратки, утвореної напівпровідниковими квантовими кільцями, які не взаємодіють між собою, в поздовжньому магнітному полі. Показано, що при значенні параметра Рашби ξ = 1,5 намагніченість змінюється від додатної до від’ємної зі зміною потоку Агаронова–Бома й амплітуда осциляцій зменшується.