Escape rate in small Josephson junctions with the Coulomb blockade - Askerzade , I. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Проведено аналіз частоти переходів у малих джозефсонівських контактах з кулонівською блокадою куперівських пар. Показано, що частота переходів у малих контактах визначається параметром κ = EJ / EC в режимах термічної активації та макроскопічного квантового тунелювання. Показано, що у режимі термічної активації збільшення температури призводить до збільшення частоти переходів.