Influence of anharmonic and frustration effects on the Josephson flux qubit spectrum - Askerzade, I. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Досліджено спектри джозефсонівського потокового кубіту з урахуванням ангармонійного струм-фазового співвідношення переходу. Проаналізовано зміну енергетичного спектру в потокових кубітах на основі однозонних/багатозонних джозефсонівських контактів. Показано, що наявність ангармонійності та фрустрації в контакті призводить до зміни ефективної плазмової частоти для різної індуктивності надпровідного кільця і, як наслідок, до енергетичного спектру кубіту.