About the significance of the driving current direction in ferromagnetic resonance experiments - Babu, Md. Majibul Haque; Tsoi, Maxim (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Представлено експериментальне дослідження впливу напрямку транспортного струму на появу феромагнітного резонансу у Ni36Fe64 фользі. Радіочастотний транспортний струм проходив крізь зразки Ni36Fe64 фольги різної форми. У прямокутних зразках із близьким до рівномірного потоку прикладеного струму вздовж довгого краю зразка виявлено, що поява феромагнітного резонансу підпорядковується простій «cos» залежності від кута між напрямками струму і прикладеним зовнішнім постійним магнітним полем. Ми стверджуємо, що таку поведінку не можна пояснити появою поля, що розмагнічує, в площині фольги прямокутної форми. У трикутних зразках, де струм частково протікає вздовж усіх трьох країв зразка, спостерігались три різні «cos» залежності, що обумовлено індивідуальними внесками трьох складових. Нам вдалося вимкнути одну із цих складових, накривши один край трикутного зразка провідним шаром, таким чином замкнувши відповідний шлях струму. Наші результати підкреслюють важливість розподілу транспортного струму в експериментах з феромагнітного резонансу.