Polymorphic transition of solid deuterium into Broken Symmetry Phase: Application of Mayer group expansion method - Yakub, E. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Оцінено температурну залежність зміни тиску та об’єму під час поліморфного переходу фаза I–фаза II у твердому тілі D2 з використанням неемпіричної моделі атом-атомної взаємодії та методу групового розкладання Майєра для твердих тіл з урахуванням квантових поправок. Результати порівняно з наявними експериментальними даними та передбаченнями ab initio.