Influence of deposition pressure on electrical properties of silver nanofilms - Udachan, S.; Kolavekar, S. B.; Ayachit, N. H.; Udachan, L. A.; Siddanna, S.; Kolkundi, S. S.; Naveen Kumar, K. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Наноплівки зі срібла можуть досягати унікальних оптичних та електричних властивостей і мати кращі характеристики порівняно з плівками інших металів в оптичних застосуваннях. Шари атомів срібла ідеально підходять для відбиваючих і провідних електродів для наноплівок сонячних елементів. Електропровідність наноплівки срібла сильно залежить від її електронної структури. Дані про питомий електричний опір як функцію товщини наноплівки проаналізовано в рамках теорій Фукса–Зондгеймера та Майядаса–Шатцкеса. Оцінено довжину вільного пробігу електронів провідності та параметр дзеркальності при різних тисках осадження срібла на поверхню.