Tunnel magnetic contacts with perpendicular anisotropy of magnetic electrodes as promising elements for recording information - Krupa, M. M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Представлено результати досліджень зміни опору та ємності тунельних магнітних контактів, в яких магнітні електроди мають перпендикулярну анізотропію. Запропоновано механізм, який пояснює появу тунельної магнітної ємності в цих контактах. Наведено результати вимірювань величини тунельного магнітного опору та тунельної магнітної ємності в тунельних контактах Tb22–δCo5Fe73/Pr6O11/Tb19–δCo5Fe76, де значення тунельного магнітного опору становить майже 100%, а значення магнітної ємності тунелю більше ніж 80%. Продемонстровано, що тунельні магнітні контакти з перпендикулярним намагніченням електродів можуть мати добру перспективу практичного використання при розробці елементів спінтроніки. Також наведено структурну схему побудови носія інформації на основі тунельних магнітних контактів та описано принцип запису інформації в такій структурі.