On classification of equilibrium states of single-sublattice magnets with spin s = 3/2 and SU(4) symmetry of exchange Hamiltonian - Kovalevsky , M. Yu.; Rozhkov , A. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Досліджено рівноважні магнітні фази спінової s = 3/2 системи з SU(4) симетрією обмінної взаємодії. Виведено класифікаційні рівняння для параметрів порядку, які порушують SU(4) симетрію, та точні рішення цих рівнянь для підгруп SO(3), SO(3)×U(1), SO(3)×SO(3), SU (3), SU(3)×U(1), SO(4) SO(4)×U(1), SO(5) симетрії.