Peculiarities of ibuprofen interaction with polyethylene glycol polymer matrix - Doroshenko, I.; Rudenok, T.; Lesiuk, A.; Smal, A.; Dmytrenko , O.; Davtian , L.; Drozdova , A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Особливості взаємодії ібупрофену з поліетиленгліколем (ПЕГ 400) досліджено методами FTIR-спектроскопії та комп’ютерного моделювання. Проведено квантово-хімічні розрахунки оптимальної геометрії та ІЧ спектрів двох конформерів молекули ібупрофену на рівні теорії MP2/6-311+G (2d, p). Результати розрахунків порівнювали з експериментально зареєстрованими спектрами чистого ібупрофену. Було зареєстровано та проаналізовано FTIR-спектри чистого ібупрофену та PEG 400, а також їх розчинів з різними концентраціями (4% та 30%). Моделювання нековалентних взаємодій між молекулами ібупрофену та ПЕГ методом молекулярного докінгу проводили за допомогою програми AutoDock4.2.6. Встановлено, що ПЕГ 400 може діяти як ефективна інертна матриця для перенесення ібупрофену без зміни його функціональних властивостей