Vibrational structure of absorption spectrum of 2,5-bis(2-benzoxazolyl)hydroquinone - Syetov , Y.; Kyrpa , Ye. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
2,5-біс(2-бензоксазоліл)гідрохінон є органічною сполукою, яка виявляє внутрішньомолекулярне фотоперенесення протона в першому збудженому стані. Розраховано коливальну структуру смуг поглинання 2,5-біс(2-бензоксазоліл)гідрохінону в видимому та ультрафіолетовому діапазоні для переходів у перший та другий збуджені стани з використанням наближення Франка–Кондона та гармонічної моделі для коливань. Встановлено, що використання нормальних мод молекулярних коливань, отриманих за допомогою функціоналу густини ωB97X-D3, забезпечує добру відповідність до вібронної структури спектра, що спостерігається експериментально, але розрахунки завищують енергію електронних переходів. Визначено нормальні коливання молекули, які демонструють велику інтенсивність вібронних переходів.