Newton–Cartan geometry and the quantum Hall effect - Son , Dam Thanh (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Запропоновано ефективну теорію поля для квантових станів Холла з урахуванням нерелятивістської загальної координатної інваріантності та регулярності у межі нульової маси. Як найбільш природний формалізм для побудови такої теорії розглядається геометрія Ньютона–Картана. Обговорюються універсальні передбачення цієї теорії.