Molecular spin relaxation of f-block metal complexes for quantum applications in a nutshell - Sirenko , Valentyna; Bartolomé , Juan (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Представлено критичний огляд найновітніших досліджень одномолекулярних магнітів (SMMs) для застосування у молекулярно-спінових кубітах. Розглянуто внесок спотворень ґратки у формування бістабільного спінового стану SMMs. Проаналізовано можливості послаблення квантової декогеренції комірок памя’ті на основі SMMs через уповільнення релаксації молекулярних спінів у взаємодії з ґраткою та запобігання перетину енергетичних рівнів.