KCrAs half-metallic properties of alkali-metal-based compound: A first-principles study - Ishaje , Michael E.; Minakova , Kseniia; Babalola , M. I.; Iyorzor , B. E.; Sirenko , Valentyna (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Дослідження проводилося на Ubuntu 22.04 LTS з використанням програмного забезпечення Quantum Espresso та узагальненого градієнтного наближення Пердью–Берка–Ернцергофа для обмінно-кореляційної перспективи. Для характеристики електронів ядра було використано проекційно-доповнений хвильовий підхід. Найнижчу енерґію основного стану виявлено в β-фазі KCrAs, що вказує на її структурну стабільність. KCrAs має розрахункову ширину забороненої зони 2,18837 еВ; матеріал є напівпровідниковим напівгойслеровим сплавом з малою забороненою зоною. Матеріал демонстрував як металеву, так і напівпровідникову поведінку у «спін-вгору» та «спін-вниз» станах, що вказує на напівметалевий сплав Гейслера. Матеріал було досліджено як пластичний. Криві фононної дисперсії вказують на те, що KCrAs є динамічно стабільним.