Effect of an Oersted field on the magnon drop soliton structure - Zaspel , C. E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Магнонний крапельний солітон — це радіально-симетрична структура, стабілізована прецесією намагніченості; крім того, його можна розглядати як зв’язаний стан магнонів. Цей солітон може утворюватися в наноконтакті на феромагнітній тонкій плівці, і він утримується від розсіювання спіновим моментом у наноконтакті. Було досліджено вплив поля Ерстеда від струму наноконтакту на структуру солітону. Зазначено, що солітон втрачає свою радіальну симетрію та солітонна енергія Ерстеда зменшується через таку знижену симетрію.