Traveling antiferromagnetic domain walls in a magnetic field - Theodorou , G.; Komineas , S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Розглянуто одновимірний антиферомагнетик з легкоосьовою анізотропією в перпендикулярному магнітному полі. Досліджено розв’язки, що описують поширення доменних стінок із максимально можливою швидкістю до νc. Залежність ширини доменної стінки від швидкості є немонотонною та при досягненні граничної швидкості νc необмежено зростає. Обидві особливості відрізняються від випадку інваріантної моделі Лоренца за відсутності поля. Проаналізовано модифікацію профілю стінки при додаванні взаємодії Дзялошинського–Морії. Представлено поширювану спіраль, яка, як очікується, буде утворюватись, коли систему змушують розвивати швидкість, вищу за максимальну швидкість для доменних стінок. Наведено чисельні результати для ефекту взаємодії Дзялошинського–Морії.