Динамика вихревых петель после реконнекции в сверхтекучем гелии при различных температурах - Андрющенко, В.А.; Кондаурова, Л.П. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Роботу присвячено чисельному моделюванню динаміки вихрових петель в надплинному гелії після їх реконекції при різних температурах. Моделювання проведено в рамках методу вихрової нитки з використанням повного рівняння Біо–Савара. Встановлено, що динаміка вихрових петель істотно залежить від початкового розташування петель та температури, що виражається в кількості та розмірі утворених петель, амплітуді та характері загасання хвиль Кельвіна, а також швидкості руху утворених петель та їх окремих елементів. Залежність відстані між найближчими елементами утвореної вихрової петлі від часу описується степеневим законом з показником степені 1/2, як і до моменту реконекції.