Ideal Bose-gas in nonadditive statistics - Rovenchak, Andrij (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Проаналізовано підхід до узагальнення традиційної статистики Бозе–Ейнштейна на основі неадитивної ентропії Цалліса. Подано докладне виведення термодинамічних функцій. Зроблено розрахунки для питомої теплоємності двох модельних систем, а саме: ідеального тривимірного газу, що підкоряється неаддитивній модифікації статистики Бозе–Ейнштейна, та системи з лінійним спектром елементарних збуджень, прийнятої за якісне наближення термодинаміки рідкого 4He.