Влияние деформации аэрогеля на спиновую диффузию в жидком 3He: как учитывать корреляции? - Мельниковский, Л.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Отримано закон перетворення кореляційної функції нематичного аерогелю при його деформації. Запропоновано метод опису спінової дифузії у 3He, що заповнює деформований аерогель для слабкокорельованого випадку. Показано, що анізотропія коефіцієнта дифузії залишається малою навіть при помітних деформаціях аерогелю.