Энергетический анализ основного состояния трехвершинной модели Поттса - Бабаев, А.Б.; Муртазаев, А.К.; Кассан-Оглы, Ф.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Проведено енергетичний аналіз основного стану трьохвершинної моделі Поттса на трикутній гратці з урахуванням перших та других найближчих сусідів з величинами взаємодії J1 та J2. На основі чисельного експерименту виявлено діапазони існування впорядкованих та неврегульованих фаз у спінових структурах, які описано цією моделлю з величинами взаємодії J1 < 0, J2 < 0 та J1 > 0, J2 < 0.