Спектры ЭПР четырехъядерного молекулярного комплекса симметрии D4h - Журавлев, А.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Дослідженно спектри ЕПР чотирьохядерного молекулярного магнетика симетрії D4h з феромагнітною взаємодією найближчих сусідів та локальними взаємодіями: Дзялошінского-Моріа (ВДМ), аксіальної та азимутальної анізотропії з урахуванням симетрії комплексу s = 1/2 іонів. Описана ево-люція спектрів ЕПР спінового тетрамера в залежності від величин параметрів спін-спінових взаємодій. Розглянуто вплив спінового змішування на розщеплення ліній спектра як внутрімультіплетних, так і міжмультіплетних переходів між рівнями тетрамера. Отримано прості співвідношення, що зв'язують параметри iзотропної обмінної взаємодії, ВДМ та локальної анізотропії із співвідношеннями частот певних ліній спектра.